onsdag 19 augusti 2015

Teater

Hon kände sig ensam. Livet hade blivit mörkt och tråkigt, sen Lisa och Micke separerade. Lisa hade flyttat till Stockholm för 5 år sen när hon träffade sin kärlek Micke, hon hade tyvärr inte lyckats skaffa några vänner under denna tid och nu när Micke valde att lämna henne kände hon sig väldigt ensam. Visst hade tanken slagit henne att flytta tillbaka hem, men hon hade ju ett riktigt bra jobb här i Stockholm så det kändes som inte någon rolig alternativ heller att flytta tillbaka hem arbetslös.

En kväll så bestämde hon sig för att vara modig, hon måste göra något åt sin situation. Hon hoppade in i duschen, fixade ordning håret, sminkade sig, plockade fram hennes finaste festkläder. Hon satte på poppigt dansmusik i bakgrunden, öppna champagne flaskan och njöt i varje sekund. Ikväll skulle hon ut, ut och festa i någon av stadens hetaste barer. En tjej är aldrig ensam, försökte hon intala sig. Och tänker man efter, Stockholm har 900 000 invånare, så det skulle väl vara konstigast om hon inte hittade någon att ha roligt med? Hon behövde mycket champagne för att modet skulle hålla sig kvar. Att gå ut på stan helt själv, var inget som hon i sina vildaste fantasierna hade tänkt tanken förut att göra. Men att sitta hemma i sin gråa trista lägenhet varenda helg, kändes inte som ett alternativ heller. Hon var ju trots allt bara 24 år. Livet kan inte ta slut än.

När hon väl satt i pendeltåget, blev hon nervös. Hur i hela friden skulle hon fixa det här? Skulle inte människorna tycka att hon såg fånig ut när hon stod där för sig själv eller var på dansgolvet för sig själv? Hon började svettas och undrade om hon tänkt igenom det här i alla fall?

Efter 20 minuter anlände hon till Stockholm Central, så bestämde Lisa att hon skulle börja med att äta något. Att vara full tjej i Stockholm var inget att rekommendera, då skulle det kunna sluta hur illa som helst. Hon ville ju trots allt inte betala för högt pris för sin ensamhet.

Hon kände inte till uteställena i Stockholm så bra, men hon minns att vid Kungsgatan skulle det finnas en som var på början av kvällen mer av restaurang och sen öppnades den upp för dansgolv och nattklubb. Det skulle hon ta, om inte annat så skulle hon äta och sen åka hem. Då hade hon i alla fall inte i onödan gjort sig i ordning och tagit ner sig till stan. Mat behöver man, övertalade hon. Men vad skulle hon säga om någon undrade om hon satt ensam. Kändes ju pinsamt att säga att hon var ensam i stan för att hon har inte några vänner. Att säga att vännerna kommer snart kändes inte heller bra. Medan hon gick på gatorna sprang hon på en och annan människa som var på väg hem från jobbet med sina portföljer. Då kom hon tänka på att hon kan ju alltid spela teater! Plötsligt försvann hela nervositeten, hon hade kommit på en perfekt plan.

När hon väl möttes på restaurangen så fick hon en perfekt bord för sig själv, där hon hade uppsikt över baren och dansgolvet. Hon la ganska snabbt märke till två killar som var väldigt snygga, iklädda med jeans och snygg piké. Dem var inte vänner, utan var nog själva också ute. Lisa blev lugnare, hon insåg att vara ensam var faktiskt kanske det mest vanligaste i storstaden. Den var ju inte direkt lätt att knacka på hos en grannen och säga: hej ska vi bli vänner?

Fast efter att ha sett killarna, glömde Lisa allt vad det här med vänner var, för nu var hon mer intresserad av att få känna en man i sina armar. Hon ville inte ha hem dem, men dansa och ha kul, att få all uppmärksamhet på henne. Att känna när killarna försöker ragga henne. Att inleda ett nytt förhållande, det var inget Lisa ville än, men att känna sig vacker och het i marknaden, var precis vad hennes självförtroende behövde.

Det dröjde inte länge när ena killen tog mod på sig och kom fram till Lisa.
-Hej, varför sitter en vacker kvinna som du här ensam och äter? frågade Max. Lisa småskrattade lite och berättade att hon var i storstaden på en affärsresa. Efter långdag med förhandlingar var det skönt att komma ta lite mat och slappna av. Max blev genast mer intresserad av Lisa och Lisa fick spela teater för fulla muggar. Hur hon bodde på hotell Hilton och hur mycket hon reste för jobbet skull. Max var egen företagare och hade precis samma avsikt, att varva ner efter en hektiskt vecka med jobb och tyckte just denna bar skulle passa så bra, men att Lisas utstrålning gjorde att han kunde inte låta bli att komma fråga vem denna vackra kvinna var. Lisa skrattade, ibland visste hon inte om hon skrattade åt sig själv eller åt Max. Hela situationen var helt komisk.

Max ville bjuda på dricka och Lisa tackade snällt ja till ett glas vitt vin. Medan Max gick iväg och beställde hade den andra killen tagit mod för att komma fram till Lisa.
- En vacker kvinna som du borde umgås med en snygg kille som jag och inte han den andra. Lisa skrattade igen och sa: Var det de bästa du kunde komma på under tiden du spanat in mig? Lisa hade alltid varit ganska ärlig i sina ord, så det var inga problem för henne att vara lite rapp i käften. Martin som killen hette började skratta och sa: Där fick du mig! Men lova mig, om den andra inte är intressant så kommer du till mig så ska vi ta några svängar på dansgolvet. Lisa skrattade och lovade. Samma ögonblick kom Max tillbaka och sa ursäktande till Martin: inte för att vara elak men jag tänkte fortsätta att ha den här kvinnan för mig själv ett tag, så kan du ursäkta oss och gå din väg. Lisa skrattade, killarna såg ganska komiska ut när det samtalade med varandra. Hon hade aldrig upplevt att någon skulle bråka om henne. Hon njöt för fullt, det gjorde gott i hennes självförtroende.

Kvällen var ung och Lisa kändes sig faktiskt väldigt vacker, hon hade ögongodis framför sina ögon. Gott att dricka och hon levde i sin fantasibubbla. En affärskvinna i stora staden med viktiga affärer.
Det blev mycket skratt denna kväll, hon älskade att samtala med Max, han var väldigt djup i sina samtal. Lisa var nöjd att hon behövde inte prata så mycket utan Max berättade mest alla hans livsupplevelser. Medan Max pratade, så njöt Lisa av drickan och fantiserade bort vad hon skulle ha gjort med honom om det hade varit på någon annan plats. Lisa blev överraskad, då mitt i hennes drömmande tog Max initiativet och kysste henne. Den var mjuk och passionerad kyss. Det pirrade till i hela Lisas kropp. Lisa funderade om Max var tanke läsare. Lisa mumlade något men Max valde att lägga fingret för hennes mun. Han tog hennes hand och förde henne till dansgolvet. Det hade blivit till lugn musik och det kändes skönt att lägga om hennes armar om Max kropp. Oj vilka muskler han hade, undra hur mycket han tränade?
Max och Lisa dansade, dem drack och det njöt lite då och då av varandras kroppar med kyssar. Vid tolvslaget kände Lisa att hon var tvungen att spricka hål i denna dröm. Hon berättade för Max att hon är tvungen att åka tillbaka till hotellet för imorgon väntade viktiga möte. Max förstod och han famnade om Lisa en sista gång och det kysstes, precis som hela världen hade stannat upp. Hon gled försiktigt ur hans varma och trygga famn, vände ryggen och gick. Hon klarade inte av att titta bakåt, för då skulle hon kanske ångra sig. En perfekt kväll, men en perfekt kille, i en perfekt värld. Om det hade varit så.

Hon hoppade in i en taxi och tog sig hem. Innan hon somnade, nöp hon sig i armen och funderade: hade allt det här verkligen hänt eller var det bara en dröm?

2 kommentarer:

  1. Nån sorts värme mitt i kylan.

    SvaraRadera
  2. Åh vilken härlig berättelse. Vilken tur att hon gav sig iväg ut men varför ge sig hem så snabbt ;)
    So far away from me

    SvaraRadera