tisdag 25 augusti 2015

Ingen vanlig morgon

När Tina vaknade upp på morgonen, så hade hon en märklig känsla i kroppen. Hon kunde inte sätta finger på vad det var, men något var det allt. Hon försökte ignorera känslan och fortsätta med sina bestyr. Varje söndagsmorgon bestod av att mysa lite med barnen innan frukosten intogs och sen sätta igång dagens planer. Idag ville Cissi bara vara i famnen och var inte riktigt lik sig. Cissi som var bara 8 månader gammal, gjorde inte så mycket väsen av sig. Men den här morgonen var hon lite extra kinkig. Ingenting ville sig väl henne och hon var mest ledsen hela tiden. Av någon anledning så var även sonen Kalle väldigt rastlös. Tina bad sin man Daniel, pappa till barnen, att försöka få frukosten klar så kanske barnen blev lite lugnare.

Idag av någon anledning hade det valt att lyxa till sin frukost. Istället för med flingor och mjölk och ägg så hade dem inhandlat bröd med massa pålägg. Det fanns olika slags yoghurt att välja mellan, lite juice och frukt. Oj det kändes som hotellfrukost, så mysigt tänkte Tina. Barnen lugnade ner sig något när frukosten började intas. Familjen försökte smida dagens planer, då inget än så länge var planerat på schemat. Sonen önskade att få åka iväg till nöjesfält och Tina och Daniel var inte alls emot det.
Om det nu skulle hinna med en nöjesfält i grannstaden fick det allt sätta igång efter frukosten att fixa ordning sig.

Cissi som hade lugnat ner sig satte dem i babysittern och TV:n med barnprogram åkte på. Kalle ville titta på disney channel, då hans favorit program Jake och Piraterna sändes precis just nu.
Medan barnen satt så snälla, gick Tina in i badrummet och började fixa ordning sig. Daniel i sin tur börjat med att packa väskor och organisera mer det praktiska. Men länge hann dem inte vara på varsitt håll, då allt avbryts av att Kalle skriker att Cissi spyr. Båda föräldrarna rusar in till vardagsrummet, Tina tar Cissi som fortsätter och spy och Daniel försöker börja göra rent efter golven och babysittern. Tina går in till badrummet och väljer lägga Cicci i badkaret tills hon spytt klart, tur man har sådan här babyskydd i badet så kan hon ligga där och spy och sen är det bara att duscha av henne. Kalle kommer in och undrar hur Cicci mår och Tina försöker säga att det är nog magsjukan vilket gör att vi måste ställa in alla planer. Kalle blir arg och ledsen på samma gång, han vill till nöjesfältet. Han vägrar att acceptera att Cicci är sjuk, dem måste åka. Han gråter och slår Tina och skriker: Jag vill åka!!! Jag vill åka!!!

Daniel försöker komma rädda Tina från den här absurda situationen och försöker lugna Kalle med att det kanske kan hitta på något annat roligt, bara pappa och Kalle. Kalle lugnar ner sig lite, men snyftar fortfarande om att han vill faktiskt åka till nöjesfältet, inte göra något annat. Daniel försöker trösta Kalle och säger att kan vi bestämma allt när vi städat upp spyer och fått Cicci ren? Kalle med lite protest går med på saken. Men den där märkliga känslan blir påmind i Tinas kropp igen, var det Ciccis tillstånd som hon kände efter i kroppen när hon vaknade att något skulle hända eller var det något annat? Hon hann inte tänka på det så mycket mer, när telefonen ringde.

- Ja Tina.
- Hej, mitt namn är syster Anna och jag ringer från sjukhuset.
- Jaha, hej.
- Din vän Kristian hade lämnat ditt nummer som närmast anhörig och vi ringer tyvärr för att berätta att han har somnat in.

Tiden står till, Tina har svårt att ta till sig orden. Den enda hon får fram är:

- Är Kristian död?

1 kommentar: