tisdag 1 september 2015

Sommarnatt i Gotland

Äntligen hade sommarn kommit, Lina och hennes tjejkompisar hade bestämt i sista stund för att åka ner till Gotland och njuta av solen. Ikväll skulle det ut och parta, göra Gotlands gator osäkra. Gotland är väldigt känd för sin stenmur runt staden och stengatorna, det är väldigt speciell känsla att gå där. Skiner solen och det är varmt kan man få känsla av att vara utomlands.

Gotland vid de här tiden av sommaren, mitten av juli, är alltid fullt med folk. Det märktes även på kvällarna. Det var inte bara att kliva in i krogen utan man fick stå snällt där och vänta. Lina, Kajsa och Bella hade fått tips om en väldigt het nattklubb som dem gärna ville besöka. Där i kön skrattade och hade tjejerna väldigt trevligt. Det hade blivit några glas champagne och vin på hotellet innan de hade begett sig av. Alla var singlar och det skulle ju inte vara helt fel att få vara i någons armar ikväll skrattade dem. Bella hade upptäckt att där längre bakom dem stod en otroligt snygg man som spanade in dem. Det märkliga var ändå att då tjejerna hade ingen bakom sig varför han stod så långt borta. Han kanske väntade in sitt sällskap föreslog Kajsa, vi kanske kan få full träff allihopa och tjejerna brast ut i skratt.

Så här fortsatte samtalen tills en gammal gubbe dök upp från ingenstans, han påminde om Al Bandy från TV:n. Mannen närmade Lina och viskade, du ser väldigt vacker ut ikväll. Lina rörde sig inte, hon fokuserade blicken till entrén och bara kommenterade: tack, men jag är inte intresserad förstår du. Hon stod där lite kaxig och tittade inte ens till mannen. Bella däremot hoppades lite vädjande att mannen längre bort skulle rädda tjejerna om detta nu skulle bli ett svår fall att bli av med. Den äldre mannen förstod piken, men funderade en stund om det fanns något för att kyla ner tjejerna lite, för det var trots allt tre vackra tjejer som var ute efter män. Det hade han minsann hört och han var ju inte direkt den som gav upp i första taget.
- Ta det lungt tjejer, får man inte ge komplimang längre? undrade mannen.
Kajsa gjorde klart för mannen att ja det får man, hennes vän hade ju tackat och nu säger vi hejdå till dig. Mannen började känna sig lite arg, vilka otrevliga kvinnor. Bara för att han var gammal behövde man inte vara respektlös.
Precis när mannen tänkte tala till kvinnorna igen, blev alla lite överraskade. Mannen längre bak kom fram med sina kompisar och frågade, vill dessa vackra kvinnor ha sällskap? Lina förstod direkt vem som var bakom henne och hon hoppades den här mannen spelade bra teater, hon vände sig om och sa:
-nemen älskling, där var du ju. Vi började bli oroliga att ni aldrig skulle dyka upp.
Till tjejernas räddning spelade Marcus bra, han hade ju iakttagit situationen en stund, så han tog tag i Linas midja och kramade om henne.

Den äldre gubben blev lite genererad och tänkte att han måste ha hört fel, ursäktade sig och önskade alla en trevlig kväll. När gubben var utom synhåll, brast alla i skratt. Bella tackade killarna för att dem kom och räddade dem, för det var någon obehagligt med mannen, det höll alla tjejerna med om. Det gick inte riktigt sätta finger på vad det var. Han hade ju verkat trevligt, men det var bara en känsla som alla hade fått. Marcus skrattade och sa att det var ingen orsak, men nu var tjejerna skyldiga dem en dans på dansgolvet. Lina försökte vända sig om för att se entrén igen, men så lätt skulle inte Marcus ge upp och han visste och kände att det ville inte Lina heller. Att spela svårflörtad var Linas grej, men det hon missade var att det kände Marcus på sig. Så Marcus kramade om Lina bakifrån och viskade: vi kan leka den här leken, men jag lovar, jag kommer inte förlora.

Inspirationsbild - https://www.flickr.com/photos/namaste04/11585450024/sizes/z/in/photostream/


3 kommentarer:

 1. Bra. Äldre män i krogmiljö är ett kapitel för sig. :)

  SvaraRadera
 2. Vilken festkväll!

  (Du menar väl att staden är Visby :-)?)

  SvaraRadera
 3. "... men jag lovar, jag kommer inte att förlora." Ha ha så härligt :)

  SvaraRadera