fredag 4 september 2015

Dagens händelse

Han satt framför pianot och försökte läsa noterna han hade framför sig. Men idag kändes det extra svårt, då han hade så ont i foten. Smärtan tog all hans koncentration. Dem senaste dagarna hade det snöat ute och första halkan hade kommit. Tillsammans med kalla nätter, snö och soliga dagar, så blev det snabbt isgator på alla vägar. Bara sträckan från att ta sig in från bilen till replokalen kändes idag som flera kilometer.

Precis utanför dörren hade han hunnit pusta ut och då tog isen tag i hans balans och han for ner på marken. Foten hamnade konstigt under hans kropp och det gjorde riktigt ont. En vacker kvinna kom förbigående och såg allt som hände. Hon sprang snabbt upp på plast och försöker hjälpa Fredrik upp på fötter. Han skämdes, han kände sig klantig. Stina som var allmänt en solstråle och pratkvarn som började prata om allt och inget och hur många människor hon hade fiskat upp idag från gatorna. Fredrik mest skrattade och försökte samla sig för att försöka komma in. När nyckeln passade in i låset och Fredrik tänkte be Stina komma in och ta en kaffe, var redan Stina gått iväg. Han såg bara skymten av henne när hon gick runt hörnet. Fredrik önskade att han hade hunnit tacka henne, men ödet hade väl inte tänkt att dem skulle inte höra ihop.

Haltande kom han fram till pianot, som han bara satt och stirrade. Plötligt kom det in en melodi, toner av ljus och text av kärlek. Smärtan började ge med sig och Fredrik började skriva en låt. En låt av dagens händelse...

7 kommentarer:

 1. Heja Fredrik! Den skulle jag vilja höra.

  SvaraRadera
 2. Det är härligt att vi kan inspireras av det vi är med om under dagen och sedan skapa när vi kommer hem.

  Ett tips till textens första meningen, som vi kan ha med oss i vårt skrivande är att inte använda samma ord två gånger i en och samma mening.

  "Han satt framför pianot och försökte läsa noterna han hade framför sig."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Önskar dig en trevlig helg! Tack för kommentaren på min blogg! :)

   Radera
  2. Tack för tipset! Det har du helt rätt i vad det gäller den text biten. Nu i efterhand när läser texten hittar jag massa andra fel också. Hihi.. förstår nu varför bokförfattare läser sin text om och om igen :-)

   Radera