söndag 6 september 2015

Förändring

När han åkte iväg så visste han inte alls vad han skulle förvänta sig. Erik hade varit på semester i 3 månader som han var varje sommar. Av erfarenhet sedan tidigare somrar så visste han att när han återvände till arbete så kunde det komma en hel del överraskningar. Förra sommaren hade det tillkommit en ny anställd och året innan så hade man dragit bort alla privilegium. Undra vad som skulle ha hänt denna sommar?

Han var lika nervös varje år. I år visste han att hans kollega hade sagt upp sig och han kände till vem som skulle komma och ersätta kollegan. Den nya kollegan hade redan börjat, det visste han. Men han visste också att en till kontor skulle öppnas i en annan stad vilken skulle komma och påverka spelreglerna på jobbet. Han skickade ett sms till den han litade mest på i företaget och frågade lite försiktigt hur det gick. Han förstod av hennes svar att han behöver vara inställt på att inget var som förr, förändringen som hade pratats om i flera år, hade kommit till verket. En förändringar han inte var förtjust i.

Det var jobbigt, men vad skulle han göra, säga upp sig eller?

5 kommentarer:

 1. Att byta jobb är också en förändring.

  SvaraRadera
 2. Tack snälla för din fina kommentar hos mig i förrgår. Vad rörd jag blir.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker nog han ska överväga uppsägning innan han går till jobbet, så han har en utväg.... Usch jag får lite ont i magen å hans vägnar.

  SvaraRadera
 4. Jag är en så'n som gillar förändringar så jag tycker han ska se det nya som spännande :)

  SvaraRadera