onsdag 23 september 2015

Min mamma

Bilden av henne påminde mig om min mamma fast yngre, den väckte många känslor. Idag vill fokusera på känslorna som min mamma gav mig som barn.

Jag minns min mamma som var så energisk och en glädjespridare. Hon hade allt som oftast en leende på läpparna och hon älskade livet. Hon såg världen som en vacker ställe att leva på. Hon hade stort hjärta och hon var min bästa vän. Det fanns inget i världen som hon och jag inte kunde prata om, hon stöttade, hon vände på sakerna runt och vi hittade lösningar. Visst hade hon sin fel och brister, precis som vi alla hade, men de var små med allt det härliga hon gjorde. Hon var den som alltid stöttade oss barn med oavsett vilka idéer vi hade. Hon var en trygghet som fanns vid våra sida.

Jag kan fortfarande minnas från barndomen alla de kvällar jag behövde prata och det var många kvällar i veckan. Hon försökte få mig att sova, men ändå satt snällt och lyssnade på vad jag hade på hjärtat oavsett hur mycket klockan var. Jag minns alla de gånger vi visste pappa var borta längre tid, så hjälpte hon mig att förverkliga alla mina galna idéer med mitt rum. Jag minns att hon tillät mig att testa vem jag är genom att klippa håret kort. Hon hjälpte mig att få en hamster och hon fanns där för mig när livet var mörkt av mobbning och utfrysning. Hon fanns där alltid för mig när jag var liten och det är jag oerhört tacksam för.

Jag vill bara skriva den här texten idag och påminna min mamma att hon är värdefull för mig och jag  älskar dig oerhört mycket. Glöm aldrig det! Det är precis vad jag försöker idag ge mina barn, en kärleksfull mamma med fullt med energi och galna idéer, jag vill ge en barndom som dem kommer minnas med värme, precis som jag gör. Tack mamma!
2 kommentarer: