söndag 31 januari 2016

Mysteriet - del 5

Du kan hitta de tidigare delarna HÄR

För att slippa förklara sig, så hade Karin sagt på jobbet att en släkting hade blivit väldigt sjuk och hon behövde åka ner till henne i Göteborg. Att flera i släkten hade redan hjälpt henne, men nu var det hennes tur att hjälpa. Hon tog först ledigt i 2 veckor, men förvarnade att hon kunde bli borta längre.

Hon stod i sovrummet och funderade på vad hon skulle packa med sig? Kläderna var ju ganska givna, hon tog mest med sig sina bekväma skogskläder. Stövlar, gympaskor och högklackat. Ja vem visste vilken äventyr hon skulle vara med om, så en kvinna förbereder sig för allt. Kompass, anteckningsbok, penna, ficklampa och sina fina accessoarer. Ja det blev mer och mer packning insåg hon. Från början hade hon tänkt att åka ner med tåget, men vad mer hon packade och vad mer hon tänkte efter insåg hon att en bil skulle kunna komma till nytta.

Hon hade för säkerhetsskull bokat 2 hotellnätter i närheten av Rörö, då hon inte alls visste vad hon hade vänta sig när hon kom ner. Gustaf hade sagt att hon gärna fick övernatta på herrgården, men då ingen hade bott där på 70 år visste han inte i hur bra skick huset var. Det fanns en vaktmästare som såg till att det skulle se någorlunda skapligt ut i huset, han hade jobbat för Gustaf i 50 år. Han bodde inte allt för långt borta från herrgården. Gustaf hade rekommenderat att säga hej till honom innan besöket så att det inte skulle komma överraskningar för Karin med hennes visit.

Karin satte sig bakom ratten, väskan i bagageluckan. Titta upp på hennes fönster, tog djupt andetag och satte igång och köra. Det snurrade många tankar i hennes huvud, vad gav hon sig in på.


4 kommentarer:

 1. Bra! Ser fram mot en fortsättning.

  SvaraRadera
 2. Spännande - jag väntar också på fortsättningen :)
  <a href="https://photoandpoetry.wordpress.com/2016/01/31/vill-inte/" target=">Vill inte</a>

  SvaraRadera
 3. Ska bli så spännande att få veta mer om herrgården! Bra skrivet!

  SvaraRadera
 4. Blir så glad när jag kan hitta alla dina delar via din hänvisningslänk. Enkelt att bättra på minnet. Bra avsnitt och längtar redan till nästa del. Ha en bra dag/ kram

  SvaraRadera