fredag 15 januari 2016

Mysteriet - del 2

Efter att ha sprättat upp kuvertet så var hon fortfarande så fascinerad över att kuvertet såg så gammalt ut. Det såg ut som hon hade blivit fått ett brev som var minst 500 år gammalt. Precis när hon skulle titta in i kuvertet, så tittade en liten spindel ut. Karin hoppade till, hon var inte speciellt förtjust i spindlar. Spindeln blev lika rädd och kröp tillbaka in i kuvertet. Nu fundera Karin hur skulle hon få tag på den brevet som låg i kuvertet samtidigt som hon slapp röra den där äckliga lilla spindeln? Hon sprang och tog fram dammsugaren till köksbordet, satte igång den och vände upp och ner på kuvertet och skakade. Snart ramlade spindeln ner på bordet och snabbt som ögat dammsuger Karin upp den.
- Haha, där förlorade du ditt liv!

När hon hade skakat på kuvertet så hade även den hopvikta pappret ramlat ut och mellan pappret så såg hon en kedja. Hon tog upp kedjan som det satt en liten liten liten nyckel. Den såg väldigt gammal ut, nyckeln hade börjat nästan rosta.

Hon vecklade ut pappret och började läsa:

Kära släkting!

Om du läser detta brev så ska du vara väldigt glad att du har fått detta. Det här brevet är väldigt gammalt, för jag skrev den här när jag fortfarande levde. Jag heter... 

9 kommentarer:

 1. Spännande värre och väntar på fortsättningen.
  Ska det verkligen stå som som i din text? Avskyr själv när jag ser slarvfel hos mig och hoppas att andra gör som jag och påpekar om det. Ha en bra dag/ kram

  SvaraRadera
 2. Tur att släktingen skrev brevet medan hen levde i alla fall men hur kunde hen veta att brevet skulle bli gammalt innan det lästes?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får se om det svaret kommer under de andra delarna ;-)

   Radera
 3. Svar
  1. Ingen som vet, men på del 3 vet man hur den kom in i kuvertet ;-)

   Radera