söndag 24 januari 2016

Mysteriet - del 4

Karin jobbade som bibliotikarie, det hade varit till nytta i detta fall. Hon hade forskat och mycket riktigt hittat en herrgård i rörö. Herrgården hade byggts i början av 1700- talet. Idag var den dock övergiven av släkten. Den fanns fortfarande i släktens ägo, men ingen hade bott där sista 70 åren.

Ägaren till Herrgården var Gustaf. Gustaf var en mycket avlägsen släkting. Gustaf var idag 89 år gammal och av honom hade inte Karin fått många svar. Kanske var det inte så konstigt man har ju en tendens att med åldern bli mer tystlåten när minnet börjar svikta. Hur som helst hade Karin fått tillåtelse av Gustaf att beträda Herrgården. Detta hade hon sett till att få skriftligt med vittnen så att det skulle inte skapa problem sen till henne. Gustaf hade inga barn och bodde ensam. Hon tyckte se sig en glimt av glädje från Gustaf när hon hade visat intresse för denna herrgård.

Karin stod där på jobbet och dagdrömde, hon visste inte fortfarande vad hon skulle börja och när. Hon hade ju hittat Herrgården, ägaren och tom fått tillåtelse att åka ner dit. Men hon visste inte varför motståndet var enorm att åka, någonstans sa hennes inre röst att hon skulle inte vara sig lik efter den här äventyret.


4 kommentarer:

 1. Längtar redan efter nästa del i denna berättelse/kram

  SvaraRadera
 2. Vilken spännande text! Du bygger upp en bra stämning och jag vill veta mer!

  Här kommer lite grammatiska tips.

  - Var konsekvent med stor bokstav på Herrgården. Är det bara en herrgård ska det vara liten bokstav. Är namnet Herrgården, så passar det fint med stor bokstav. Detsamma gäller Rörö. Eftersom det är en plats, så ska det vara stor bokstav. Om Rörö är som det låter, en ö eller halvö, så ska det vara på Rörö och inte i.
  - Se över hur du placerar ordet inte i dina meningar. "så att det skulle inte skapa problem" skriv istället "så att det inte skulle skapa problem". "hon visste inte fortfarande" skriv istället "hon visste fortfarande inte".
  - Använd inte förkortningar i texten, utan skriv ut dem istället. Ex tom (t.o.m.) skriv istället "till och med"

  Ha en fin dag och tack för en underbart text!

  SvaraRadera
 3. Åh vad spännande! Klart hon tvekar - det är ju stort och kräver själens förberedelse :)

  SvaraRadera