måndag 18 januari 2016

Mysteriet - del 3

Kära släkting!

Om du läser detta brev så ska du vara väldigt glad att du har fått detta. Det här brevet är väldigt gammalt, för jag skrev den här när jag fortfarande levde. Jag heter Albert och föddes 1801. Jag äger en stor herrgård i norra Göteborg, rättare sagt en ö som heter rörö. Detta herrgård är en herrgård som har gått i flera generationer i arv. Om du gör lite släktforskning hoppas jag att den fortfarande är kvar i släktens ägo. Jag kan tyvärr inte skänka herrgården till dig, men däremot har jag något ännu mer spännande till dig och jag hoppas verkligen att du är rätt person för det här! Nyckeln leder till dig en skattkarta, mitt ledtråd till dig är: Ta dig till herrgården och leta högt och oväntade ställen. Mer kan jag tyvärr inte berätta, men du kan få mer ledtrådar från släktrummet. 

Jag var själv av en äventyrare och detta är något jag vill ge dig i arv, jag lovar skatten är värd att leta. 

Med vänliga hälsningar, Albert Andersson

Karin stod mållös med brevet i handen. Drömde hon? Var det här dolda kameran? Hon tog upp kuvert igen och studerade den. Det fanns en liten hål på den, den förklarade spindeln som hade krupit in. 

Det snurrade många frågor i Karins huvud. Skattkarta, herrgård, mystisk kuvert, vem hade postat denna, vem visst om henne, vem var denna släkting, hade den kommit till rätt person? Hon hade ju inte direkt ovanlig namn, det fanns ju ändå ganska många Karin Andersson i Sverige.  Hon var tvungen ändå att medge att det hade väckt hennes nyfikenhet och frågar var om hon var beredd att ta sig ut på denna äventyr? 


8 kommentarer:

 1. Hoppas att hon kastar sig ut i det okända, vill läsa fortsättningen!

  SvaraRadera
 2. Väntar glatt på fortsättningen/ kram

  SvaraRadera
 3. Kul att det kom en fortsättning, ser fram mot mer.

  SvaraRadera
 4. Kanske inte krävs släktforskning för att få fram om herrgården finns kvar i släktens ägo? Leta på oväntade ställen? Det snurrar många frågor även i mitt huvud.

  SvaraRadera
 5. Låter som lurendrejeri, tycker jag.

  SvaraRadera
 6. Hoppas hon vågar ge sig hän...!

  SvaraRadera
 7. mysterier väntat på rätt person, go for it

  SvaraRadera
 8. mysterier väntat på rätt person, go for it

  SvaraRadera