onsdag 28 oktober 2015

Framgång eller inte?

Bildutmaning på Skrivpuff

Malin tittade bakåt och fundera om det var sant. Hade hon nu nått den framgång som hon så länge önskade. Samtidig som hon kunde inte låta bli och fundera, var det värt det?

Att komma från en fattig familj där man aldrig har varit värd någonting var inte lätt och där föräldrarna hade alltid förespråkat att man måste bli en arbetare. Inte någon teater apa eller artist, det var bara trams. Men sedan Malin var liten hade hon älskat klä upp sig och spela teater, hon älskade dansa och sjunga. Det spelade ingen roll vems kalas eller fest det var, så var hennes present alltid någon typ av framträdande. Föräldrarna tyckte detta var jätte jobbigt, men Malin hade en egen vilja och den ville man inte bråka med.

När Malin fick äntligen chansen att delta i IDOL, var det som det öppnade många portar till hennes dröm. Hon förstod att hon var bra, precis så bra som hon visste hon kunde bli. Hon var inte bäst än, det är ingen, hon behövde utveckla sig massor. Men hon var bland de bästa och det fick henne att inse att det vara bara nu det hade börjat.

När hon lämnade ännu en gång scenen med massa applåder och jubel, så funderade hon om hon ville betala priset? Priset för framgång! Det hade varit utmanande och hektiskt och väldigt lite vila. Det tog på hennes energi... men drömmer var precis framför hennes ögon, hon ville inte släppa det nu när den var så nära att man kunde ta på den. Hon skulle bli en stjärna!

4 kommentarer:

  1. Så sant! När vi är på väg att nå våra drömmar, så får vi inte glömma glädjen. Blir vi så tömda på energi av ansträngningen att vi undrar om det är värt det, så har vi tappat glädjen på vägen. Vi kan hitta den igen!!

    SvaraRadera
  2. "... öppnade många portar till hennes dröm..."

    SvaraRadera