torsdag 1 oktober 2015

Dagen D

Det kändes i luften, det var dagen D. Det hade varit berg och dalbana fram till idag, men nu så gällde det. Karin och Mattias hade planerat sin bröllop nu snart i 1 år, men det hade inte varit lätt att få allting ihop. Karin förstod att det fanns oändliga möjligheter men även hon hade blivit smått överraskad vilket jobb det låg bakom allt detta.

För Mattias hade det här inneburit mycket tålamod för att trösta, glädjas och finnas till för sin kvinna i dessa oändliga massa valen. Hans flykt hade alltid blivit att ta sig till ett hörn med sin bok när han hade behövt andrum.

Nu när dagen D hade kommit och det var dags att bli man och hustru var huset fullt av folk och alla drogs och knuffades och var mer eller mindre exalterade men ändå så stressade, kom känslan an han igen. Han hade glömt bort att han var bara 20 år och idag skulle han binda upp sig för resten av livet. Det var han helt bekväm med, men han insåg att bröllopet hade blivit så mycket större än ursprungs planen var och nu visste inte Mattias om han var så bekväm i detta. Han kände hur hjärtat bultade, svetten rann ner för hans panna och känslan av instängd växte i honom.  Han tog på sig sina slitna skor, sprang ut till vedboden och satte sig på tunnan. I all hast hade han greppat tag om sin bok och paraply. Han tog fram boken och sjönk in i sin fantasi värld. Han behövde andrum, om det så var 10 minuter. Sen skulle han ta sig i kragen, åka till kyrkan och säga ja till sin kvinna han älskade så innerligt!
2 kommentarer:

 1. Vilken vacker skildring! Så skönt att ha en vrå som skänker andrum.

  Här kommer några tips, så att texten får ännu mer flyt, när vi läser den.
  ...sitt bröllop...
  ...få ihop allting...
  ...oändliga val...
  ...instängdhet...

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera